Αυτό το πιάτο έγινε για 8
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Κόψτε σε χοντρά κομμάτια το αρνάκι και σοτάρετέ το σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέστε το αρνάκι και σβήστε με το κόκκινο κρασί. Βάλτε τους κύβους βοδινού MAGGI και ρίξτε στη κατσαρόλα την τριμμένη τομάτα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και καλύψτε με το καπάκι.
Μαγειρέψτε για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη. Προσθέστε 600 ml νερό και όταν βράσει ρίξτε το κύβο λαχανικών MAGGI και τον τραχανά. Χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία και μαγειρέψτε τον τραχανά μέχρι να πιει όλο το νερό ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σας πιάσει στην κατσαρόλα. Τέλος, προσθέστε στον τραχανά 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και το μαϊντανό. Σερβίρετε με το αρνάκι σε βαθιά πιάτα όσο είναι ακόμη ζεστός.
tewst