Αυτό το πιάτο έγινε για 6
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Βάλτε το μπούτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό.
Βάλτε μέσα την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, τον κόλιανδρο, τους ζωμούς βοδινού MAGGI και τα γαρύφαλλα.
Φέρτε το νερό σε βρασμό και χαμηλώστε λίγο τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ½ ώρες, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί και ξαφρίζοντας ανά ½ ώρα. Αν έχετε ένα θερμόμετρο κρέατος, τότε η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 69 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο του ρολού.
Προσεκτικά βγάλτε το χοιρινό από τη κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη για ½ ώρα, να κρυώσει.
Ανάψτε τον φούρνο στους 190°C.
Σε ένα ταψάκι βάλτε τις πατάτες και τα κυδώνια μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε το στο φούρνο.
Βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βάλτε το χοιρινό πάνω σε μια σχάρα, αφαιρέστε το δίχτυ και κάτω από τη σχάρα βάλτε ένα ταψί. Αλείψτε με τη μουστάρδα το ρολό και βάλτε 5 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια, ανοίξτε τον φούρνο και με μία κουτάλα περιχύστε μία κουταλιά από το γλάσο και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ανά 10 λεπτά (περίπου 3-4 φορές).
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας. Το χοιρινό ψητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε φέτες μαζί με τις πατάτες και τα κυδώνια.