Αυτό το πιάτο έγινε για 8
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κατσικάκι. Με ένα μαχαιράκι, τρυπάμε το κρέας σε περίπου 6 θέσεις, και στις τρύπες βάζουμε το σκόρδο και τα μισά φύλλα δεντρολίβανου .
Bράζουμε τις πατάτες για 5 λεπτά και τις τοποθετούμε στο κάτω μέρος ενός ταψιού (23Χ33 εκ.) Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο, και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε το κατσικάκι πάνω από τα λαχανικά.
Χτυπάμε με ένα σύρμα, το χυμό πορτοκαλιού, το πετιμέζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη MAGGI ΝΟΣΤΙΜΙΑ σε ένα μέτριο μπολ και περιχύνουμε το κατσικάκι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ξεκινάμε να ψήνουμε το κατσικάκι για περίπου 30 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, και συνεχίζουμε το ψήσιμο (μέχρι το θερμόμετρο στο παχύτερο μέρος του κατσικιού να δείχνει 55 βαθμούς) σε περίπου 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, δυναμώνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 -30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει και να πάρει πολύ ωραίο χρώμα το κρέας και οι πατάτες.
Αφαιρούμε το κατσικάκι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Τακτοποιούμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, μάραθο παράλληλα με το κατσικάκι, και γαρνίρουμε με φύλλα μέντας, αν θέλουμε. Σερβίρουμε με σάλτσα στο πλάι.