Αυτό το πιάτο έγινε για 6
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα & το σέλερι και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέστε το χταπόδι, ενώ πρώτα έχετε χωρίσει τα πλοκάμια και σοτάρετε με τα λαχανικά μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
Σβήστε με το κρασί, ρίξτε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον κύβο λαχανικών MAGGI και 2 ½ λίτρα νερό.
Αφήστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Σουρώστε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα και κρατήστε στην άκρη τα πλοκάμια.
Σε μια νέα κατσαρόλα ρίξτε το ⅓ από τον ζωμό και δώστε μια βράση. Προσθέστε το χιλοπιτάκι και μαγειρέψτε, ενώ συμπληρώνετε όσο ζωμό χρειαστεί από τον υπόλοιπο.
2 λεπτά πριν μαγειρευτεί το ζυμαρικό, ρίξτε τις ελιές κομμένες σε φιλέτα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμόνι, τα πλοκάμια από το χταπόδι κομμένα σε ροδέλες και το τριμμένο τυρί. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε άμεσα.