Αυτό το πιάτο έγινε για 12
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Κόψτε στη μέση κατά μήκος τις μελιτζάνες, απλώστε τις σε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα για τον φούρνο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κιμά. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο κιμάς να βγάζει τα υγρά του.
Προσθέστε την τομάτα κονκασέ, τη δάφνη, την πάστα τομάτας, τον κύβο βοδινού MAGGI και το μπαχάρι. Βάλτε ένα μικρό ποτήρι νερό (200 ml) και μαγειρέψτε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι και καβουρδίστε για μερικά λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και σε μέτρια ένταση. Αδειάστε το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να δένει.
Απομακρύνετε από την εστία, ρίξτε το μισό τυρί, το μοσχοκάρυδο και τον κρόκο αβγού. Βγάλτε τις μελιτζάνες από το φούρνο, αφήστε για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους και πατήστε τις στη μέση με ένα κουτάλι για να δημιουργήσετε έναν θύλακα όπου θα μπει ο κιμάς.
Βάλτε σε κάθε μελιτζάνα από 2 γεμάτες κουταλιές κιμά και περιχύστε με μπεσαμέλ. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε στο φούρνο μέχρι να πάρουν έντονο καφέ χρώμα στην επιφάνεια τους.
Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε για 10 λεπτά και σερβίρετε.