Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου 1 εκατοστού. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.
Βήμα 2
20 λεπτά
Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.
Βήμα 3
6 λεπτά
Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.
Βήμα 4
4 λεπτά
Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας & προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.
Βήμα 5
5 λεπτά
Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi & δώστε μια βράση. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το ½ θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 6
90 λεπτά
Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
Βήμα 7
3 λεπτά
Τέλος, πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι, λίγο χυμό λεμονιού & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Βήμα 1
7
Χαράξτε κάθετα και οριζόντια την πανσέτα σε βάθος περίπου 1 εκατοστού. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη.
Βήμα 2
7
Βράστε για 20 λεπτά τις πατάτες και στη συνέχεια κόψτε στη μέση.
Βήμα 3
7
Τυλίξτε σε σχήμα ρολού την πανσέτα και δέστε με ένα κομμάτι σπάγκο.
Βήμα 4
7
Τοποθετήστε σε ένα ταψί τις πατάτες με το κρέας & προσθέστε τα καρότα κομμένα στα 4 οριζόντια και χοντροκομμένες τις πιπεριές.
Βήμα 5
7
Βάλτε σε ένα μπρίκι 1 ποτήρι νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών Μaggi & δώστε μια βράση. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος, αποσύρετε και προσθέστε μέσα στο ζωμό το ½ θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 6
7
Απλώστε τη σάλτσα επάνω από το φαγητό και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
Βήμα 7
7
Τέλος, πασπαλίστε με το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι, λίγο χυμό λεμονιού & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.