Αυτό το πιάτο έγινε για 4
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Σε μια κανάτα ρίξτε το νερό και διαλύστε καλά τη μαγιά με τα χέρια σας.
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάλτε τα υπόλοιπα υλικά για το ψωμί, προσθέστε το νερό με τη μαγιά και ανακατέψτε με τον γάντζο ή το φτερό σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Σε περίπτωση που δεν έχετε μίξερ ζυμώστε με τα χέρια σας μέσα σε ένα φαρδύ μπολ. Χωρίστε στα δύο την ζύμη και δημιουργήστε 2 μπάλες. Πατήστε με τα χέρια σας μέχρι να δημιουργηθεί μια στρογγυλή ζύμη πάχους λιγότερο από 5 εκατοστά.
Λαδώστε καλά από όλες τις πλευρές με ένα πινέλο και τοποθετήστε σε στρογγυλές φόρμες ή σε κάποιο σκεύος με αρκετό χώρο έτσι ώστε όταν το ψωμί φουσκώνει να μην βρίσκει κάποιο εμπόδιο.
Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό σημείο (πάνω από 25 βαθμούς).
Αφήστε το ζυμάρι μέχρι να πάρει αρκετό όγκο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις πάνω και κάτω στους 160 βαθμούς Κελσίου για 1 περίπου ώρα.