Αυτό το πιάτο έγινε για 4
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Καθαρίστε τις γόπες από τα λέπια και τοποθετήστε τις σε μια επιφάνεια κοπής με την κοιλιά προς τα επάνω. Κόψτε τις στην μέση οριζόντια μαζί με το κεφάλι και σύριζα στο κόκκαλο από την μια άκρη μέχρι την άλλη χωρίς όμως η τομή να περάσει από την άλλη πλευρά για να μείνει το ψάρι ένα κομμάτι. Ξεπλύνετε καλά και αφαιρέστε τα εντόσθια προσεκτικά και με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόψτε το μεσαίο κόκκαλο από την πλευρά της ουράς. Βγάλτε το τραβώντας το με τα χέρια σας αργά χωρίς να τραυματίσετε το ψαχνό. Αλατίστε τα ψάρια ένα ένα.
Σε ένα μπολ, ρίξτε τις νιφάδες πατάτας από τον Πουρέ Πατάτας MAGGI μαζί με το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Χωρίς να στεγνώσετε τα ψάρια από τα νερά τους περάστε από το μείγμα πατώντας τα καλά για να κολλήσουν επάνω τους όσο το δυνατόν περισσότερες νιφάδες.
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα ½ λίτρο ελαιόλαδο και βάλτε το να κάψει. Τηγανίστε τα ψάρια σε δόσεις για να μην ρίχνετε την θερμοκρασία του λαδιού και μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. Τα τηγανιτά ψάρια σερβίρονται ιδανικά με λαδολέμονο όσο είναι ακόμη ζεστά.