-
Βήμα 1
5 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε μισό λίτρο νερό, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον κύβο λαχανικών Maggi, το κάρυ & το κύμινο και δώστε μια βράση.
-
Βήμα 2
20 λεπτά
Αδειάστε το κους κους σε μια φαρδιά λαμαρίνα και ρίξτε μέσα το βραστό νερό. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στην άκρη για 20 λεπτά.
-
Βήμα 3
2 λεπτά
Με ένα πιρούνι ‘χτενίστε’ το κους κους για να αφρατέψει και να ξεσβολιάσει.
-
Βήμα 4
2 λεπτά
Βάλτε μέσα τα σύκα με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τον δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού, τα ρεβίθια και το αλάτι.
-
Βήμα 5
6 λεπτά
Ανακατέψτε και γεμίστε το κοτόπουλο με όση γέμιση χρειαστεί. Αφήστε την υπόλοιπη στην άκρη.
-
Βήμα 6
90 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο το κοτόπουλο με την πλευρά του στήθους προς τα επάνω στους 165 βαθμούς Κελσίου για 1½ ώρα.
-
Βήμα 7
10 λεπτά
Τέλος, δυναμώστε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη γέμιση.