-
Βήμα 1ο
5 λεπτά
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μπούτι ώστε να γίνει αρκετά λεπτό. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει. Μπορούμε να κρατήσουμε το κάτω κόκαλο και να μην το αφαιρέσουμε γιατί θα είναι πιο όμορφο στο σερβίρισμα.
-
Βήμα 2ο
3 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου, και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε από πάνω λαδόκολλας.
-
Βήμα 3ο
2 λεπτά
Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανου, 1-2 σκελίδες σκόρδου, και πιπέρι.
-
Βήμα 4ο
5 λεπτά
Τοποθετούμε το κρέας -με την πέτσα να ακουμπάει- πάνω από τα μυρωδικά, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά. Απλώνουμε καλά με τα χέρια μας.
-
Βήμα 5ο
5 λεπτά
Χτυπάμε στον πολυκόφτη το υπόλοιπο δεντρολίβανο και το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, και 1 κ.γ. maggi νοστιμιά μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, προσθέτουμε το μείγμα από τον πολυκόφτη, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
-
Βήμα 6ο
5 λεπτά
Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στο αρνί και και το τυλίγουμε σε ρολό. Αν έχουμε σπάγγο, δένουμε το ρολό μερικές φορές για να κρατήσει το σχήμα του, αν δεν έχουμε, το τυλίγουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και προσέχουμε κατά τη μεταφορά του στον φούρνο.
-
Βήμα 7ο
150 λεπτά
Μεταφέρουμε το αρνί στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Προαιρετικά μπορούμε να ακουμπήσουμε ένα ταψί κάτω στον φούρνο μήπως και τρέξουν ζουμιά από το αρνί και λερώσουν τον φούρνο.
-
Βήμα 8ο
30 λεπτά
Αφαιρούμε το αρνί από τον φούρνο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Γυρνάμε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα.
-
Βήμα 9ο
30 λεπτά
Αφαιρούμε το αρνί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με τις πατάτες.
-
Βήμα 10ο
15 λεπτά
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά σε δυνατή φωτιά. Bράζουμε τις πατάτες μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες.
-
Βήμα 11ο
10 λεπτά
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και αφήνουμε να κάψει. Σπάμε τις πατάτες ελαφρά με το χέρι μας και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο, το σκόρδο και 1 κ.γ. maggi νοστιμιά.
-
Βήμα 12ο
5 λεπτά
Σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε για το σερβίρισμα.