Αυτό το πιάτο έγινε για 2
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέστε τη φάβα, 1 λίτρο νερό και τον ζωμό λαχανικών MAGGI. Μαγειρέψτε για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι η φάβα να στεγνώσει.
Περάστε την φάβα από μίξερ για πιο απαλή υφή ή αφήστε ως έχει. Παράλληλα, καθαρίστε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, κόψτε στη μέση και στη συνέχεια σε πολύ λεπτές φέτες (φεγγαράκια).
Βάλτε σε ένα στενό και ψιλό κατσαρολάκι και σοτάρετε σε πολύ χαμηλή φωτιά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 20-30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Προσθέστε τη ζάχαρη με το ξίδι και αφήστε για άλλα 5 λεπτά. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε με τη φάβα σαν ορεκτικό ή ως γαρνιτούρα σε ψάρια και θαλασσινά.