Βήμα 4
4
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο και τοποθετήστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Περάστε σε ομάδες τα λαχανικά από το κουρκούτι και τηγανίστε σε μικρές ποσότητες για να μην ρίχνετε την θερμοκρασία στο λάδι. Έπειτα, μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το μέλι, το νερό, το ούζο και τον κρόκο Κοζάνης, και σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το μέλι και το σαφράν να βγάλει τα αρώματα του. Σερβίρετε σε ένα βαθύ μπολ σαν ορεκτικό ή μεζέ.