Αυτό το πιάτο έγινε για 8
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα.
Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε το χοντρό αλάτι, το τριμμένο μπαχάρι, το μπούκοβο, τον κύβο, την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
Χαράζουμε το κρέας μας και βάζουμε τη μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Προσθέτουμε τη ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας.
Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες μαζί με τη μαύρη μπίρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κρέας. Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες.
Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.
Για το κριθαράκι : Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε και το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και την νοστιμιά. Προσθέτουμε μέσα το κρέας από το ταψί μαζί με λίγο από το ζουμί του, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.