-
Βήμα 1ο
10 λεπτά
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
-
Βήμα 2ο
7 λεπτά
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-7 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
-
Βήμα 3ο
120 λεπτά
Λαδώνουμε το εσωτερικό ενός μεγάλου μπολ.Μεταφέρουμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ½ - 2 ώρες να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος που θα αφήσουμε τη ζύμη.
-
Βήμα 4ο
1 λεπτά
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
-
Βήμα 5ο
4 λεπτά
Ρίχνουμε τη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.
-
Βήμα 6ο
2 λεπτά
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
-
Βήμα 7ο
5 λεπτά
Προσθέτουμε Maggi νοστιμιά, πιπέρι, το μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
-
Βήμα 8ο
5 λεπτά
Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, το ψιλοκομμένο μαγειρεμένο αρνί, και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
-
Βήμα 9ο
10 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
-
Βήμα 10ο
2 λεπτά
Κόβουμε τη ζύμη σε 6 ισομερή κομμάτια.
-
Βήμα 11ο
10 λεπτά
Ανοίγουμε με έναν πλάστη το κάθε ζυμαράκι σε οβάλ φύλλο διαμέτρου 20 εκ. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμαράκια.
-
Βήμα 12ο
5 λεπτά
Μοιράζουμε τη γέμιση στα 6 φύλλα και διπλώνουμε στη μέση ώστε να σχηματιστούν τα μισοφέγγαρα.
-
Βήμα 13ο
5 λεπτά
Κλείνουμε καλά το ζυμάρι στην ένωση σχηματίζοντας γείσο με τα δάχτυλά μας.
-
Βήμα14ο
20 λεπτά
Απλώνουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε καλτσόνε και ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά.