Αυτό το πιάτο έγινε για 6
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Βάλτε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχετε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά και σοτάρετε για να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Αν η κατσαρόλα σας είναι μικρή βάλτε το κρέας σε δόσεις.
Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα μήλα και σοτάρετέ τα και αυτά για 2 λεπτά.
Καραμελώστε τα λίγο για να πάρουν ωραίο χρώμα!
Βγάλτε τα μήλα από την κατσαρόλα και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετέ τα μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέξτε να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια προσθέστε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστεί για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήστε με το ξύδι.
Τοποθετήστε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίξτε λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζει το φαγητό.
Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι.
Σιγοβράστε και 10 λεπτά πριν βράσει προσθέστε τα μήλα και το πετιμέζι. Τέλος, προσθέστε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχετε μια ωραία πυκνή σάλτσα. Το κοτόπουλο με φιρίκια είναι έτοιμο για σερβίρισμα.