Αυτό το πιάτο έγινε για 8
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Προθερμάινουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ανοίγουμε το κοτόπουλο πεταλούδα ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας το ετοιμάσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τη Maggi Νοστιμά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με σχάρα.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες, και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το πιπέρι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα ώστε να καλυφθούν καλά οι γλυκοπατάτες.
40 λεπτά πριν τελειωσει το ψησιμο του κοτόπουλου, προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί.
Αφαιρούμε τις γλυκοπατάτες και το κοτόπουλο από τον φούρνο
Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και φέτες λεμονιού.