Αυτό το πιάτο έγινε για 5
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τον κιμά χωρίς να ανακατεύετε έντονα, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα. Σημείωση: Εάν κάνετε τη διαδικασία σε δυο δόσεις διαιρετικά ο κιμάς θα βγάλει τα υγρά του και δεν θα σοταρίσει σωστά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρετε να του δώσετε γεύση.
Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέστε τις τομάτες τριμμένες, τη ζάχαρη και τον ‘’καβουρδισμένο’’ κιμά. Συμπληρώστε με λίγο νερό, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγομαγειρέψτε για τουλάχιστον 1 ώρα.
10 λεπτά πριν το τέλος προσθέστε τον αρακά, το θυμάρι και τον κύβο βοδινού MAGGI και ελέγξτε το αλάτι.
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και σε δυνατή φωτιά βράστε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώστε και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στα ζυμαρικά. Ανακατέψτε όσο είναι ακόμη ζεστά, χωρίς να ξεπλύνετε και καταναλώστε άμεσα.