Αυτό το πιάτο έγινε για 5
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Για το καλαμάρι: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C.
Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες και απλώστε σε ταψί τη μία φέτα δίπλα στην άλλη. Ραντίστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήστε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες.
Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόψτε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού. Στη συνέχεια, στεγνώστε το καλαμάρι με χαρτί κουζίνας.
Ραντίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χωρίζετε σε 3 δόσεις.
Σωτάρετε την 1η δόση μέχρι να πάρει χρώμα για 2-4 λεπτά και σβήστε με χυμό από ½ λεμόνι.
Αφαιρέστε από το τηγάνι, ρίξτε σε ένα μπολ και σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να σωτάρετε και τις άλλες 2 δόσεις.
Για την πέστο: Χτυπήστε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέστε τη ρόκα, το βασιλικό, το δεντρολίβανο και τον MAGGI κύβο λαχανικών.
Χτυπήστε για 2 λεπτά μέχρι να έχετε μια πάστα.
Ρίξτε την πάστα στο μπολ με το καλαμάρι.
Ανακατέψτε καλά και στρώστε πάνω από την μπρουσκέτα το καλαμάρι.
Διακοσμήστε με φούντες θυμαριού.
Κόψτε το λεμόνι σε κυδωνάτες φέτες και σερβίρετε δίπλα από τις μπρουσκέτες.