Αυτό το πιάτο έγινε για 2
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τες με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάλτε απ' το αλουμινόχαρτο και αφήστε τες στην άκρη έως ότου πέσει η θερμοκρασία τους.
Παράλληλα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον βασιλικό, τον κύβο κότας MAGGI, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες.
Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά.
Τέλος, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ.
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τες σε ένα μπολ και απαλά θρυμματίστε τες με ένα πιρούνι, Στη συνέχεια, προσθέστε το αβγό, αλάτι και το μισό αλεύρι, μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι έως ότου σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας (όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα).
Κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολλάροντάς τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών.
Κόψτε μικρά νιόκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια.
Μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα.
Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας.