Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 1½ λίτρο νερό, τον κύβο κότας MAGGI, τον κύβο λαχανικών και τα αποξηραμένα πορτσίνι. Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά και χαμηλώστε τη φωτιά ίσα να κοχλάζει ο ζωμός.
Βήμα 2
5 λεπτά
Παράλληλα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρετε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι.
Καβουρδίστε το για 3 λεπτά, σβήστε με το κρασί και προσθέστε αλάτι και το παντζάρι ψιλοκομμένο ή περασμένο από το μπλέντερ.
Βήμα 3
10 λεπτά
Προσθέστε τους κύβους MAGGI μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και ανακατεύετε καθ ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να χυλώσει σωστά το ριζότο.
Προσθέστε σταδιακά ζωμό, όσο χρειάζεται για να βράζει το ρύζι και όχι παραπάνω.
Βήμα 4
15 λεπτά
Κόψτε τα λευκά μανιτάρια στα 4 και σε χοντρά κομμάτια τα πλευρώτους & ρίξτε τα μέσα στο ριζότο 10 περίπου λεπτά πριν μαγειρευτεί (συνολικά θα χρειαστεί περίπου 25 λεπτά).
Βήμα 5
15 λεπτά
Τέλος, προσθέστε το ξύσμα από λεμόνι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατέψτε και δοκιμάστε το αλάτι. Βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.
Βήμα 1
5
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 1½ λίτρο νερό, τον κύβο κότας MAGGI, τον κύβο λαχανικών και τα αποξηραμένα πορτσίνι. Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά και χαμηλώστε τη φωτιά ίσα να κοχλάζει ο ζωμός.
Βήμα 2
5
Παράλληλα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρετε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι.
Καβουρδίστε το για 3 λεπτά, σβήστε με το κρασί και προσθέστε αλάτι και το παντζάρι ψιλοκομμένο ή περασμένο από το μπλέντερ.
Βήμα 3
5
Προσθέστε τους κύβους MAGGI μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και ανακατεύετε καθ ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να χυλώσει σωστά το ριζότο.
Προσθέστε σταδιακά ζωμό, όσο χρειάζεται για να βράζει το ρύζι και όχι παραπάνω.
Βήμα 4
5
Κόψτε τα λευκά μανιτάρια στα 4 και σε χοντρά κομμάτια τα πλευρώτους & ρίξτε τα μέσα στο ριζότο 10 περίπου λεπτά πριν μαγειρευτεί (συνολικά θα χρειαστεί περίπου 25 λεπτά).
Βήμα 5
5
Τέλος, προσθέστε το ξύσμα από λεμόνι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατέψτε και δοκιμάστε το αλάτι. Βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.