Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 1½ λίτρο νερό και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τις φακές, τη δάφνη, το κύμινο & τον κύβο λαχανικών MAGGI και βράστε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Βήμα 2
2 λεπτά
Σουρώστε και αφήστε στην άκρη χωρίς να ξεπλύνετε.
Βήμα 3
10 λεπτά
Καθαρίστε εσωτερικά τα καλαμάρια και στεγνώστε τα καλά με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 4
8 λεπτά
Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήστε το να κάψει. Έπειτα, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμάρια μέχρι η σάρκα τους να γίνει λευκή (Συβουλή: κόψτε τα κεφάλια στη μέση για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα).
Βήμα 5
7 λεπτά
Μεταφέρετε τα καλαμάρια σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 6
6 λεπτά
Σε ένα μπολ ρίξτε τις φακές, το καλαμάρι, το ξύσμα και το χυμό του μοσχολέμονου, τα τοματίνια, τον βασιλικό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, προσθέστε ελαιόλαδο και ελέγξτε το αλάτι.
Βήμα 7
2 λεπτά
Ανακατέψτε και σερβίρετε σαν ορεκτικό.
Βήμα 1
7
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 1½ λίτρο νερό και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τις φακές, τη δάφνη, το κύμινο & τον κύβο λαχανικών MAGGI και βράστε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
Βήμα 2
7
Σουρώστε και αφήστε στην άκρη χωρίς να ξεπλύνετε.
Βήμα 3
7
Καθαρίστε εσωτερικά τα καλαμάρια και στεγνώστε τα καλά με απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 4
7
Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και αφήστε το να κάψει. Έπειτα, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμάρια μέχρι η σάρκα τους να γίνει λευκή (Συβουλή: κόψτε τα κεφάλια στη μέση για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα).
Βήμα 5
7
Μεταφέρετε τα καλαμάρια σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 6
7
Σε ένα μπολ ρίξτε τις φακές, το καλαμάρι, το ξύσμα και το χυμό του μοσχολέμονου, τα τοματίνια, τον βασιλικό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, προσθέστε ελαιόλαδο και ελέγξτε το αλάτι.