Κόψτε τις άκρες από τα φασολάκια και ελέγξτε για ίνες στο πλάι τους. Ξεπλύνετέ τα καλά σε κρύο νερό.
Βήμα 2
5 λεπτά
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 2 λίτρα νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα τα φασολάκια αφού πρώτα τα έχετε κόψει στη μέση.
Βήμα 3
5 λεπτά
Μαγειρέψτε για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Πολύ σημαντικό να μην παραβράσουν, πρέπει να είναι τραγανά.
Βήμα 4
2 λεπτά
Μεταφέρετέ τα με μια τρυπητή κουτάλα μέσα σε ένα μπολ με νερό και αρκετό πάγο και αφήστε μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους και παράλληλα θα σταματήσει ο βρασμός τους.
Βήμα 5
5 λεπτά
Βάλτε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 6
3 λεπτά
Σουρώστε καλά τα φασολάκια, αλατίστε και βάλτε τα σε ένα μπολ. Περιχύστε τη βινεγκρέτ, το μαύρο και το λευκό σουσάμι και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Βήμα 1
6
Κόψτε τις άκρες από τα φασολάκια και ελέγξτε για ίνες στο πλάι τους. Ξεπλύνετέ τα καλά σε κρύο νερό.
Βήμα 2
6
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 2 λίτρα νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα τα φασολάκια αφού πρώτα τα έχετε κόψει στη μέση.
Βήμα 3
6
Μαγειρέψτε για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Πολύ σημαντικό να μην παραβράσουν, πρέπει να είναι τραγανά.
Βήμα 4
6
Μεταφέρετέ τα με μια τρυπητή κουτάλα μέσα σε ένα μπολ με νερό και αρκετό πάγο και αφήστε μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους και παράλληλα θα σταματήσει ο βρασμός τους.
Βήμα 5
6
Βάλτε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 6
6
Σουρώστε καλά τα φασολάκια, αλατίστε και βάλτε τα σε ένα μπολ. Περιχύστε τη βινεγκρέτ, το μαύρο και το λευκό σουσάμι και η σαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.