Αυτό το πιάτο έγινε για 6
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Εκτέλεση για το κοτόπουλο: Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Προσθέτετε τα μυρωδικά χοντροκομμένα, όπως 10 φύλλα βασιλικού, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 1 λάιμ.
Αφήνετε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
Σοτάρετε το κρέας σε καυτό τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε μεριά. Προς το τέλος, ρίχνετε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
Αφήνετε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα για τη σαλάτα.
Εκτέλεση για τη σάλτσα: Βάζετε στο μούλτι τις φράουλες, το λεμόνι, την Νοστιμιά Maggi και το μέλι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο λεμόνι και μέλι ανάλογα πόσο ώριμα είναι τα φρούτα.
Προσθέτετε λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Ρίχνετε το ξύδι και, ενώ χτυπάτε, προσθέτετε το ελαιόλαδο λίγο λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Μπορεί να πάρει και περισσότερο ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τους σπόρους της παπαρούνας.
Εκτέλεση για τη σαλάτα: Βάζετε 2-3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα στον πάτο του μπολ.
Στρώνετε εναλλάξ τα σαλατικά και το αβοκάντο μέσα στο μπολ και από πάνω βάζετε το κοτόπουλο και τις φράουλες κομμένες στα 4.
Βάζετε την υπόλοιπη σάλτσα όμορφα γύρω στη σαλάτα.