-
Βήμα 1
2 λεπτά
Γεμίστε το νεροχύτη σας με παγωμένο νερό και ρίξτε μέσα τη ρόκα αφού πρώτα κόψετε τα κοτσάνια της.
-
Βήμα 2
11 λεπτά
Αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά να ζωντανέψει και να πλυθεί. Αποσύρετε σε ένα σουρωτήρι και μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνουμε τα φύλλα από τις σαλάτες καλά, διαφορετικά δεν ‘’κολλάει’’ πάνω τους η σάλτσα.
-
Βήμα 3
3 λεπτά
Στρώστε, λοιπόν, χαρτί κουζίνας ή κάποια πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας και απλώστε τη ρόκα σε περίπτωση που πρέπει άμεσα να στεγνώσετε τη σαλάτα σας.
-
Βήμα 4
6 λεπτά
Παράλληλα καθαρίστε τα σκόρδα και μαζί με το ελαιόλαδο βάλτε στο μίξερ και χτυπήστε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε σε ένα βαζάκι το σκορδόλαδο και συντηρήστε στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 1 μήνα.
-
Βήμα 5
6 λεπτά
Κόψτε το ψωμί σε λεπτά μπαστουνάκια και απλώστε τα σε ένα ταψί για το φούρνο. Σε ένα μπολάκι ρίξτε τα μπαχαρικά, ½ κουταλάκι του γλυκού σκορδόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και πασπαλίστε τα ψωμάκια.
-
Βήμα 6
10 λεπτά
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 7 με 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα τα κρουτόν.
-
Βήμα 7
5 λεπτά
Σε ένα βαζάκι ρίξτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ξύδι βαλσάμικο, 150ml ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και τη Nοστιμιά MAGGI και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
-
Βήμα 8
2 λεπτά
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα, προσθέστε τη σάλτσα & τη μοτσαρέλλα χοντροκομμένη και ανακατέψτε. Σερβίρετε συνοδεύοντας κάθε μερίδα με κρουτόν.