Αυτό το πιάτο έγινε για 5
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με ελάχιστο ελαιόλαδο την πανσέτα ψιλοκομμένη μέχρι να γίνει τραγανή. Αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
Στον κάδο του μίξερ σπάστε τα αυγά και ρίξτε όλα τα υλικά για την μαγιονέζα εκτός από το ηλιέλαιο, δηλαδή την καπνιστή πανσέτα, τον χυμό από ένα λεμόνι, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό, 1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά MAGGI, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε το μείγμα και παράλληλα σιγά-σιγά προσθέτετε το ηλιέλαιο μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη μαγιονέζα.
Δοκιμάστε το αλάτι & την οξύτητα και μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να συνθέσετε τα σάντουιτς.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το φιλέτο (καθαρό από κόκκαλο και λίπος) από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά. Βγάλτε το κρέας από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε.
Τέλος, σε ένα τηγανάκι σοτάρετε ελαφριά με ελάχιστο ελαιόλαδο τα μανιτάρια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες) μέχρι να μαραθούν. Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού Νοστιμιά MAGGI και αφήστε στην άκρη.
Ζεστάνετε για 10 λεπτά στο φούρνο τα ψωμάκια, αποσύρετε και κόψτε στη μέση. Απλώστε από 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, μαρούλι σε χοντρά κομμάτια, το κρέας κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες, το τυρί και, τέλος, τα μανιτάρια.