Αυτό το πιάτο έγινε για 8
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα προσθέστε και το σκόρδο. Ανακατέψτε πάντα με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώστε. Αν θέλετε ρίξτε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσετε να καραμελώσουν.
Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσετε αργότερα.
Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κάστανα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.
Σβήστε με το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το γάλα και το κύβο κότας MAGGI μέσα. Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30-40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε από τη φωτιά και βγάλτε τα δενδρολίβανα που έχετε βάλει μέσα.
Χτυπήστε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάτε αν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε και λίγο νερό μέσα. Μόλις είναι έτοιμη αφήστε στην άκρη. Αλατοπιπερώστε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.
Επίσης σοτάρετε και τα φουντούκια ελαφρά σπασμένα.
Σερβίρετε την σούπα βελουτέ με το ψιλοκομμένο μπέικον.